Het ultieme wapen tegen Wilders

konijnenDacht je net dat we in Nederland het ergste nu wel achter de rug hadden aan racistische prietpraat, werd er woensdag toch weer een nieuw dieptepunt bereikt. De parlementaire bully Geert Wilders heeft weer eens uitgehaald naar zijn favoriete boksbal: de gehele Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. En hoe!

De PVV-leider wilde woensdag op zijn verkiezingsbijeenkomst van de toehoorders, laten we ze maar gewoon fascisten noemen, weten of ze meer of minder Marokkanen in Den Haag wensen. Schuimbekkend joelden de fascisten ‘minder! minder! minder!’ waarna Wilders zijn droge lippen nat likte en riep als een ambtenaar die louter orders opvolgt: “Dan gaan we dat regelen!”

Zo’n uitspraak is niet alleen een klap in het gezicht van alle Marokkaanse Nederlanders, maar van alle Nederlanders. Hij pist op de Grondwet en vraagt vervolgens om applaus. Hij spuugt ongegeneerd op onze rechtsstaat. Hij is niet een van ons, hij is onze tegenstander. Een vijand van staat, volk en vrede.

Op sociale media wordt opgeroepen aangifte tegen Wilders te doen. Media framen dit zo dat het net lijkt alsof de Marokkaanse Nederlanders daarmee het vrije woord om zeep willen helpen. Het vrije woord dat volgens Wilders alleen voor hèm geldt, de man die dreigt iedereen die hem vergelijkt met een andere welbekende griezel voor de rechter te slepen.

Alsof Marokkaanse Nederlanders niet het recht hebben zich door de wet te laten beschermen. Dat is precies in overeenstemming met wat Wilders wil: geen gelijke rechten. Alsof artikel 1 van onze Grondwet niet bestaat.

Gelukkig lijkt het Wilders niet te lukken meer terrein te winnen onder de bevolking. In zowel Den Haag als Almere levert de partij iets in, al is iedere stem op de PVV er wat mij betreft natuurlijk één te veel. Tegelijkertijd weet de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap als geheel zich gesterkt. De steun vanuit de vele hoeken ‘dat we er mogen zijn’, dat hij nu toch echt te ver is gegaan stromen binnen. Ik kreeg na zijn haatoproep zoveel aanbiedingen van schuilkelders en geheime ruimtes achter boekenkasten dat het wel leek of ik op een nieuw soort AirBnB zat. Mijn geloof in het mooie Nederland kan Wilders dan ook niet van me af pakken. Ik hou van dit land en dit land houdt van mij.

Maar dat betekent niet dat we weg kunnen kijken. Dat we de racistische uitspraken kunnen vergoelijken, zoals we tot nu zo vaak hebben gedaan – de ‘er zijn toch wel veel Marokkaanse criminelen…’ praatjes. Ja, er zijn problemen maar er is nu een heel groot probleem bijgekomen. Wilders wond er geen doekjes om. Hij spreekt over Marokkanen, álle Marokkanen. Ik moet het land uit van hem en zijn haatdragende aanhang. Het onzin-argument ‘geef hem geen aandacht, want daar wordt hij alleen maar groter van’ gaat niet meer op. Wie Geert de rug keert, geeft hem de ruimte om zijn haatzaadjes te planten en te laten groeien als brandnetels. Dat heeft hij nu wel bewezen.

Maar ik wil hem wel wat zeggen: Sorry Geertje, ik ga nergens heen. Ik blijf hier. Wij blijven hier. Allemáál. En je krijgt ons met geen enkele trein of truck het land uit want het is namelijk ook óns land. En als het moet verzetten we ons op een manier die jij niet verwacht. Wij Marokkaanse-Nederlanders kunnen neuken als konijnen en jongen werpen alsof ons leven er vanaf hangt. Don’t make me do it.

One thought on “Het ultieme wapen tegen Wilders

  1. Weet je nog ? Je hoeft geen hoofddoekplukkende neo-nazi te zijn, of een Klu Klux Klan-gewaad te dragen. Niet alle PVV-stemmers zijn racisten, noch zijn alle niet-PVV-stemmers geen racisten. En dat is nu juist het enge. Dat er sluimerend racisme is. Dat er ook aardige racisten zijn.
    Wilders discrimineert : ” nooit verwacht ” ! ” De wereld draait door ” bij ” Pauw en Witteman ” ! nog nooit zowel hypocrieten gezien en vooral gehoord ! ( de aardige racisten , Nederlanders trouwen met Nederlanders en Marokkanen met Marokkanen )
    ” ja er zijn problemen ” ! Oh ja ? Waar dan ? Vertel ! Zo te horen is er niets aan de hand ! Pas op Hasna , big brother is watching you .
    Geert is alleen een afvalproduct van onze samenleving , oorzaak : de aardige racisten ( aanwezig in beide groepen ) jammer dat ze naar Hesna niet willen luisteren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *